Als regionale leasemaatschappij met Brabantse roots, komen we vaak op bijzondere plaatsen. Deze keer mochten we een nieuwe Dacia Dokker afleveren op wél een hele bijzondere locatie; Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht ( KLuHV) in het Brabantse Rijen. 

Indrukwekkende vloot historische vliegtuigen

De KLuHV is een volwaardig luchtvaartmuseum dat beschikt over een indrukwekkende vloot historische vliegtuigen die bestaat uit een  bijzondere collectie propeller vliegtuigen die ooit in dienst geweest van de Koninklijke Luchtmacht. Door de inzet van een enthousiaste club vrijwilligers met een niet aflatende passie voor het behoud van onze vliegende historie en die van de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder, blijft een belangrijk stuk nationaal erfgoed behouden. 

In het verleden heeft KLuHV een bijdrage geleverd aan meerdere speelfilms, waaronder ‘A bridge to far’, ‘Soldaat van Oranje’, de ‘Aanslag’ en ‘Zwartboek’. Verschillende vliegtuigen en vrijwilligers hebben in deze films gefigureerd. Daarnaast verzorgt de KLuHV op verzoek van de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage aan vele herdenkingen en luchtvaart evenementen. En liefhebbers van historische vliegtuigen kunnen hun hart ophalen in de nieuwe webshop met een fraaie collectie schaalmodellen, badges en speciale caps. 

 

ONTMOET DE WERELD VAN KLUHV